Några tankar kring fordonsbelysning

Jag bor nästan i skogen. I ett litet samhälle där inte mycket händer men där vi för tillfället har full fart på grund av ombyggnader.

Vid vägarbeten, fara eller när allmänheten behöver vara uppmärksam på vad som händer och sker så används oftast varningsljus eller blixtljus. Dessa (oftast orangea) snurrande och blinkande lamporna fyller helt klart en funktion. Dom finns där av en anledning och anledningen är att förebygga att någon skadas. Så långt är allting väl. Men när det kommer till dessa blixtljus som står och blinkar till långt in på natten i ett område där det bara är boende som bor så kan jag inte bli annat är irriterad. Flertalet gånger har kommunens grävande i och med nya kabeldragningar gjort att jag får dra ner mörkläggningsgardinen i sovrummet på grund av att det känns som ett disco.

Extraljus är inte alltid bara positivt

Samma sak gäller egentligen de som kör med nya generationens extraljus på bilarna. Att ha en eller flera extra belysningspunkter på bilen är bara positivt, förutsatt att ljuset inte bländar föraren eller medtrafikanterna. Men det som stör mig är användandet av positionsljusen. Många väljer nämligen att stänga av själva lampan och endast låta positionsljusen glöda i natten, och så får man faktiskt inte göra. Regler finns till för att följas oavsett hur häftiga lamporna ser ut när de lyser som kattögon.

Nej, tacka vet jag gamla hederliga lampor med halogen lampa. Av och på, plus och minus. Inget krångel och ingen detaljrikedom. Bara bra lysande ljus.